diumenge, 30 de juny del 2013

La primera maleta del baby

Ens estem preparant per les tan desitjades vacances d'estiu i aquesta serà la primera vegada que el baby agafa un avió amb dret a seient propi i dret a portar el seu propi equipatge de mà. S'ha acabat el viatjar amb nen gratis, ara paguem 3 bitllets d'adult i mare meva com es nota en el preu final!

Aquesta és la maleta que li he preparat per els vols que hem d'agafar al juliol i a l'agost i també per que estigui entretingut en moments com: quan estem fent els cafès després de dinar, quan anem a una terrassa a prendre alguna cosa, quan anem en cotxe, quan vol un moment de joc tranquil.

La maleta se del cert que li encantarà perquè últimament te passió pels trens i Thomas és el seu tren preferit. Li agrada molt dibuixar i pintar, així que he posat varies llibretes de pintar, retoladors i colors. La plastilina fa temps que no li fa gaire cas, però he comprat un parell de pots amb un accessori per fer formes i penso que li pot fer gràcia jugar amb l'estri aquest. Un altre dels seus grans amics últimament és el Gruffalo i aquest joc de peces magnètiques és un èxit sempre que anem a dinar fora. També hi ha 3 joguinetes d'aquelles que els hi dones corda i caminen i uns puzles petits. Per últim també hi ha 3 puzles grans de goma-escuma de lletres, números i parts del cos humà.
  
El baby ens ha vist sempre envoltat de maletes. Ell sap quines són les bosses i maletes de la mama i quines són les del papa i li encanta jugar amb elles i fer veure que marxa a agafar avions. Ja tinc ganes de veure la seva careta de felicitat quan vegi que ell ara també te "la seva" maleta. 
 

divendres, 21 de juny del 2013

De concert


Fa poc vaig anar a un mega concert de 4 hores on activistes, cantants i actors coneguts es van reunir per promocionar un projecte meravellós que vol ajudar a dones arreu el món. Chime for Change es diu la iniciativa i Catapult es diu la web on els somnis de milers de dones es fan realitat.

Anar a aquest concert i conèixer de catapult m'ha omplert l´ànima d'esperança, de veritat, m'ha donat la seguretat que si tan sols puc ajudar a una sola nena o dona al món, només una, farà que aquesta tingui la força necessària per millorar la seva vida, la seva família, la seva comunitat i un dia el seu país. Perquè? Doncs perquè si a una nena o dona l' ajudem a treure el potencial que porta dins, l'oferim una petita llum dins de la seva foscor, llavors es farà poderosa i canviarà el seu món! Així som les dones, absolutament im-pres-cin-di-bles! I també perquè com diu Chime for a Change, cap de nosaltres podem tirar endavant si la meitat es queda enrere.


Voleu saber de que va tot això? ...


Aquí us deixo el link dels projectes en els que he volgut col·laborat. Alguns ja s'estan fent realitat i d'altres encara esteu a temps de participar.



http://www.catapult.org/project/support-orphaned-girls-be-their-best-selves


I per últim, uns vídeos del super concert! Feliç divendres musical!






dimarts, 18 de juny del 2013

Viatges de feina

Salutacions des de Túnez!

Aquest és el quart viatge de feina que faig aquest any. Tots han sigut viatges curts de diumenge a dimecres i en tots ells el meu home ha estat cuidant al baby i combinant els horaris de feina per poder portar-lo i recollir-lo de la guarderia mentre jo sigués fora.

Quan vaig tornar a la feina de la meva baixa maternal, vaig parlar amb els meus caps de departament i els hi vaig proposar que volia involucrar-me més ens els projectes, volia viatjar i sobre tot volia que entenguessin que el fet de ser mare, no tans sols no m´havia limitat com a professional sino que m´havia donat l´empenta que necessitava per creure més en mi i per voler crèixer i progresar en la meva carrera profesional.
I així va ser com vaig començar una petita revolució en la que vaig voler incloure tots el meus colegues que com jo ens dediquem a fer tasques logístiques i administratives del projectes i que com jo, també estaven dessitjant participar més activament en els projectes. Així va començar tot i un any més tard, puc dir amb un somriure als llavis que ja porto 4 viatges de feina.

Dono les gràcies al meu baby per posar-me les coses tan fàcils. Per adaptar-se perfectament quan li dic que he de marxar uns dies i que el papa cuidarà d´ell. Per entendre que, vindrà un taxi a recollir a la mama i que la mama marxarà uns dies i per explicar a tothom amb un somriure a la cara que " la mama ha marxat en cotxe negre i que mama is coming soon"
També dono les gràcies al meu marit meravellós que sempre m´ha animat a viatgar i sempre m´ha donat la tranquil.litat que necessitava per no patir i poder marxar amb la total seguretat que tot estava control.lat.
Als meus dos homes de la meva vida, al gran i al petit, gràcies!




dimarts, 4 de juny del 2013

23andMe, fent el test genètic


Ja esta fet, ja hem enviat la saliva al laboratori, ja ens han confirmat que ha arribat i ara ens toca esperar de 6 a 8 setmanes per saber els resultats.

El procés ha sigut molt ràpid i senzill. Vaig comprar el kit per internet i ens va arribar de Los Angeles en 3 o 4 dies.

El kit conté un tub que s’ha d’omplir, la meitat de saliva i l’altre meitat amb un líquid que fa que la mostra es conservi. Després s’ha de posar el tub a dins d’una bossa de plàstic especial, a dins de la caixa i finalment a dins del sobre de DHL per ser retornat al laboratori.

Va ser el nostre “moment-de-qualitat-en-parella” de la setmana, el meu marit i jo asseguts a la taula, cadascú amb el seu tub i a jugant a qui escopia mes ràpid. He descobert que ell es el rei del “escupitajo” o ben dit em català, el rei de l’escopinyada.

A part de la festa de líquids salivals, el primer que vam fer segons les instruccions, va ser registrar el codi de barres a la pagina web, i aquí es quan em vaig posar seriosa, ja que segons com veies la credibilitat de la pagina web, seguiria endavant amb el test o no.

He de dir que he estat veient molts vídeos d'una de les fundadores de l’empresa Anne Wojcicki al youtube i a primera vista em va encantar el seu projecte, els motius que la va portar a crear l’empresa, la filosofia que hi ha darrera, la projecció de futur i sobre tot ser conscient del poder que tindrà analitzar tantes i de tantes mostres genètiques que farà possible trobar solucions a malalties que fins ara son un misteri per a tothom. Crec que aquesta empresa canviara el mon per a millor i jo volia ser part d’aquest canvi!

Dit això i deixant clar el meu entusiasme inicial, el moment de registrar el kit a la web, era un moment importat per veure si tot encaixava amb el bon rotllo inicial.

La web de 23andMe em va semblar molt honesta i clara, sense coses ocultes. Jo he decidit en tot moment el nivell de participacio que vull tenir i això em va ajudar esclarir totes les pors que pogués tenir. Per exemple:

- He decidit si volia que l’empresea emmagatzemes la meva saliva durant 10 anys per futurs estudis o si volia que la destruïssin un cop sabes els resultats.

- He decidit si volia obrir el compte amb el meu nom autentic o un fictici.

- He decidit si volia que l’empresa fes servir les meves dades per estudis mèdics. Jo he decidit que de moment no, que prefereixo tenir primer els resultats per després decidir el grau d’informacio que em ve de gust compartir.

- He decidit si volia mostra-me ( sempre de forma anònima) a altres persones del mon que comparteixin part de la meva genètica (cosins llunyans i parents que potser no se ni que existeixen). Jo he decidit que prefereixo esperar a tenir els resultats i després decidiré al respecte.

Com veieu, tot i el meu entusiasme inici, tinc una visió bastant conservadora i previnguda. Això es degut a que els resultats seran abrumadorament extensos,llistat aquí  , i vull familiaritzar-me primer amb la web i amb el concepte en si abans de prendre cap decisió.

Com evidentment no soc la primera que pensa d’aquesta manera, 23andMe ha penjat els resultats d’una família anònima perquè mentre esperem els resultats, puguem anar xafardejant de que va tot aixo.

I això es el que estic fent aquests dies, llegint molt a aprenent sobre el fascinant mon del genoma humà.