dilluns, 13 de febrer del 2012

1 any

Aquest últim mes el baby ha fet grans progressos en el tema de la mobilitat. Va estar bastant de temps gatejant a l’estil comando i jo ja em pensava que no aprendria a gatejar i que aniria directament a l’etapa de caminar. Doncs, no ha sigut així. El baby ha après a gatejar, a posar-se dret, a escalar i inclús a saltar quan esta agafat a les baranes del seu llit. Encara li queda un temps per llençar-se a caminar, però està clar que hem entrat en una nova etapa i que el caminador que feia servir per desplaçar-se, ja fa molt que va quedar oblidat.

Mides: 11 quilos i 78 centímetres

Coses que li agraden i noves habilitats
  • Ara el que més li agrada és gatejar per tot el pis, posar-se dret agafadet al sofà o al nostre llit i intentar escalar a sobre nostre.
  • També gaudeix molt dels seu nou joc que és saltar al seu llit amb les manetes agafes a les baranes.
  • Sempre li ha agradat molt que el fem volar una mica per l’aire. A mi em costa perquè jo no puc amb 11 quilos de nen, però el meu home ho fa fantasticament bé. Tenim el joc de dir “tres, dos, un... ignició” i ell es posa tot apunt perquè sap que vindrà una enlairada de les bones.
  • Li agrada molt fer palmes o moure les manetes mentre li cantem cançons.
  • Sempre està buscant les joguines que fan música, llavors ell pitja el botó i quan sona la música seu, ens mira i comença a fer palmes.
  • Continua tenint aficions perilloses com obrir i tancar totes les portes, moure les cadires, ficar els dits als endolls, ficar-se a la boca els carregadors dels ordinadors…
  • Li agrada agafar els llibres, passar les pàgines i explicar els contes en el seu idioma mentre senyala les pàgines.


Vocabulari
El vocabulari és el mateix però la novetat és que ara tenim un nen que no calla, tot el dia està parlant en el seu idioma bebil, que si papapapa, mamam, xexexe. La novetat és que ha après a senyalar i a dir que no ( amb significat) amb el cap, així que entre això i la manera que té de mirar les coses, ara sabem més clarament el que vol... o el que no vol.
També fa una cosa que no mola gens: quan està de bon humor i vol jugar va dient papapapa amb veueta de pito i quan està enfadat o cansat comença amb el mamamama amb veu de ultratumba. No és just!

Dents
El baby té 8 dents i 4 queixals. Crec que li està sortint algun queixal dels de darrera i algun ullal, però de moment no es veu cap punteta.

Alimentació
Continua sent un nen molt bon menjador, però tenim un problema i és que no sap mastegar. Ell s'ho menja tot sempre que siguin trossets molt petits i si hi ha algun tros una mica més gran l'aixafa amb el paladar i tot cap endins, però com el tros sigui gran i dur, se li queda allà a la llengua i comença a ennuegar-se, un drama. Els intents que he fet de donar-li galetes de bebès o trossos de pa per rossegar, han sigut un desastre. És una pena perquè ell s'ho menja tot i podríem avançar més amb el tema, però en fi, haurem de fer les coses al seu ritme i esperar el dia que aprengui a fer-ho.

Avions
En aquest primer anyet el baby ha agafat un total de 12 avions.
8 avions a Catalunya
2 avions a Niça
2 avions a Fuerteventura

14 comentaris:

Esther ha dit...

Carai quin baby més viatger! I jo amb 32 anys no he agafat mai un avió. Quina vergonya! :-P

Això del mal humor i el "mamama" fa molta ràbia sí però ja veuràs com d'aquí un temps li passa i quan està de bones també va tot per tu je je je!

MamaModerna ha dit...

Esther, mai de la vida has agafat cap avió??? Ets una especie en extinció! hehehe.

Esther ha dit...

Doncs no, no he agafat mai cap i la veritat és que massa ganes tampoc tinc. Tinc pànic a les alçades. No em pujo ni a l'avió que fa voltes al Tibidabo... Imagina't!

Mireia ha dit...

Ostres, jo també he al·lucinat amb els avions! Jo no m'hi atreviria pas a portar el peque a un avió, que valents que sou!
Felicitats pels avenços del baby! Lo de les conductes perilloses em sona...hehehe!

cas ha dit...

em fa gràcia llegir tot això pq tinc una amiga que té una filla de 13 mesos i m'explica això mateix. Inclús el fet que no mastega. I digue'm indiscreta... però quan has dit lo del "seu idioma", no he caigut en què era el del bebè, i m'ha sorgit un dubte, en què li parleu, en català? pq a la guarde en anglès oi?

Sandra Ferrer Valero ha dit...

Cuantes coses noves en un mes! I a mi també m'ha sorprés això dels viatges. Jo tinc pànic als avions i quan ho hagi de fer amb els meus fills no sé com m'ho faré!

MamaModerna ha dit...

Esther, doncs res a agafar trens i cotxes. Mira, ara pots ser tu la conductora :-)

Mireia, volar amb bebes no es tan dur com sembla, especialment si aneu dos adults, aixi es poden fer torns per agafr-lo a la falda.

Cas, doncs m'agrada saber que tambe hi ha mes casos, perque tots els amiguets del baby masteguen la mar de be, pero aixi veig que no es cap problema i que es questio de donar una mica de temps.
A casa parlem catala, a l'escola i amb els amics en angles i amb la meva familia en castella. Visca el trilinguisme!

Sandra, deu ser un rotllo tenir por a volar, perque viatjar es un dels plaers de la vida. Suposo que quan et toqui podras fer servir alguna pastilleta magica :-P

cira ha dit...

Doncs la meva encara no ha agafat cap avió (de trens i autobusos moltíssims!) però ara en unes setmanes n'agafarà un a Catalunya i un a Xile de millons d'hores...quedarà ben servida, la pobre...:P

Que curiós això de mastegar...no crec que t'hagis de preocupar gaire, jo crec que amb 10 anys segur que mastega la mar de bé! jeje...

onavis ha dit...

I tants, quants avions!
Però estic amb tu que viatjar amb petits no és complicat.
La meva n'ha agafat 3, i he de dir que és molt millor quan és petit. A partir dels dos anys, a aprt que ha de pagar, ja no para de moure's i és més difícil.

conxi ha dit...

L'afició d'obrir i tancar portes és possible que li duri un temps: el meu amb 2 anys encara ho fa però ara ja les agafa del pany si hi arriba! I és típic d'anar a llocs nous i el primer que intenta és obrir i tancar les portes que li semblen més interessants....en fi, podria ser pitjor! Podria estar enamorat de les papereres!Petonets!

Sol Solet ha dit...

Ostres quantes dents i queixals?? Nosaltres només en tenim cinc!1
Tranquila pel tema de caminar, la Marina ja camina i em passo el dia darrera d'ella, no puc fer res!!

Et sortirà un pilot d'avió!!

Mirashka ha dit...

Noia, tindrà una de punts Ibèria a aquest pas! ;) Ains el baby que es fa gran!!! i quantes dents! (a les meves les primeres els van sortir amb 11 i 12 mesos!)

MamaKoala ha dit...

Arribo una mica tard, és que m'estic posant al dia poc a poc...
Moltes felicitats per aquest anyet!! Quantes cosetes ja... quantes dents... i quants avions!!! Jo encara no he agafat cap amb els peques, i em fa una mandra/por pensar-ho... sou uns valents!!!

MamaModerna ha dit...

Anna, ja explicaràs com va el viatge en avió amb la peque.
Segur que amb 10 anys mastega, dorm i camina la mar de bé, però , ai nena fins llavors quans maldecaps que ens esperen.

Onavis, anar en avió amb el baby no és la meva tasca preferida, però si anem el meu home i jo, entre els dos es fa molt suportable.

Conxi, en certa manera jo també gaudeixo molt veient com ell fa d'explorador obrint-ho tot. LA nova moda a casa és llençar les coses dins del water, això ja no mola tant..

Sol solet, síii té moltes dents, com t'agafi el dit estàs perduda. hehehe
Ens hauràs d'explicar com és això de tenir un bebè que camina, jo vull saber el que m'espera!

Mirashka, que curiós que les dues li sortissin les dents tan tard i més o menys a la mateixa hora.

MamaKola, no som valents, és el que té viure lluny de casa que viatjar en avió és una necessitat que ni tan sols et planteges, s'ha de fer i punt... i ja de pas doncs les vacances també :-P