dimarts, 18 de desembre del 2012

Descobrint el Nadal

El baby està fent un master accelerat sobre arbres de nadal, cançons nadalenques en català i en anglès of course, Santas ( em nego a dir-li “Father Christmas”), Tios i fires de nadals, inclús torrons! Mare meva i només estem a dia 18 de desembre!
Pobret meu, porta un cacau mental considerable, tan és així que l’altre dia m’el vaig trobar a la seva habitació ( m’encanta dir la SEVA habitació!) amb un petit cagatio que tenim d’un pam de llargada, doncs el va agafar si se’n va anar a donar-li garrotades a una joguina que és un elefant. Ell estava allà tan content donat pals a les seves joguines i cantants “ametlles i torrons, te, te i te”. Al final li vaig dir que deixés el Tió a la taula una altra vegada que ja havia cagat prou i va anar tot el camí donant-li cops i cantant.
Amb el Santa la cosa esta sent una mica més traumàtica, perquè l’home  aquell gras i amb pels a la cara no li fa gens de gracia. Ja ha vist el Santa 2 vegades aquest any ( i les que queden, glups!) quan va venir  de visita a la guarderia i quan vam anar a una fira de nadal del barri i totes les vegades va posar bastant mala cara inclús quan li donaven els regals.    
També hem anat a la famosa fira nadalenca Winter Wonderland al Hyde Parc de Londres i allà va pujar per primera vegada en uns “caballitus”. Va pujar en un cavall d’un carrusel i en un tren que donava una volat pel parc. Va estar tranquil i relaxat però jo diria que va passar l’estona sense pena ni gloria.
En fi, que voler que un nen de gairebé 2 anys entengui les tradicions nadalenques es bastant agosarat. Per ell tot això son experiències i jocs nous, uns més agradables que unes altres i jo crec que el que més li agrada de tot plegat és quan veu a la mama i al papa amb cara d’atontats i il.lusionats perquè el nen ha cantat el seu primer “fum, fum, fum” o ha posat cara de flipat quan ha tastat el torró de xocolata per primera vegada. 
Bones festes a tothom! Catalunya, que ja venim!

6 comentaris:

cira ha dit...

Jaja...és el que té el tió, no és una tradició massa pacífica, que diguem! La meva de moment està amb el senyor Olentzero, que ve per Nadal (una especia de pare noel, però és un carboner basc, ves). Després ja em posaré a parlar-li dels Reis, que sinó tindrà un cacau considerable!

Mireia ha dit...

Quina gràcia que fan! El meu està entusiasmat amb el tió també, li va donant galetes i alucina quan ja no hi són!
Bones festes! Una abraçada!

ESTER ha dit...

Quan el barbut de vermell li dongui un regla segur que ja li fa més gràcia!

Segur que hi ha massa coses noves i a entendre, però val la pena viure aquests record sobretot vosaltres!!

Bones festes, i a gaudir-ne!

Esther ha dit...

Els meus el tió el piquen la mar de contents però els reis... Els reis ben de lluny! Ara que no m'estranya, que uns tios amb aquella indumentària entrin a casa una nit quan dorms, ni que sigui per deixar-te regals fa por tu!

Mirashka ha dit...

ja ja ja ja ja és que el Santa fa una mica de por eh... a les meves els passava amb els reis. Això si, al tio li feien unes festes!!!!!

Ntres l'any passat vem ser a Winter wonderland i la feina va ser nostra per treure-les d'allà!

Bon nadal!!!! i molt bon viatge!

Anònim ha dit...

Els meus no els fa por res de tot aquests personatges del Nadal... com que saben que els portaran coses deuen pensar "que vingui qui vulgui i que vagin deixant..." ;) jejeje

Bon viatge!!!