dissabte, 9 de juliol del 2011

5 mesos


El baby ja té 5 mesos i cada dia està més guapo, simpàtic i espavilat. Com es nota que sóc la seva mare, oi?

El gran canvi d'aquest últim mes ha sigut que ha après a manifestar la seva voluntat d'una manera més clara. Quan vol una cosa, la mira fixament i estira els braços per agafar-la. Si li dones es posa molt content i et fa ullets i sinó li dones s'enfada molt i més et val que el distreguis ràpidament amb alguna altra cosa, perquè sinó estàs perduda. Sobre tot amb el tema del menjar. Ell es pensa que qualsevol got o ampolla d'aigua és el seu biberó i com vegi que estem bevent davant seu, deixa de fer el que estigui fent, et mira uns segons amb cara de ostres això és meu i plora volent un ell també.


Mides: 8320 grams i 67 cm.

Noves habilitats i coses que li agraden

  • Últimament busca tetes a tota arreu, és molt graciós veure com gira el cap, mig acluca els ulls i obra la boqueta buscant-la entre els coixins, al cotxet, a la manta d'activitats, inclús crec que no té massa clar on acaba la teta i comença la mama, perquè sempre està intentant beure del meu nas, de la barbeta, dels meus dits, del coll, i fa xuclets i tot!
  • Li agrada parlar quan té el dit a la boca.
  • Ha aprés a treure's el pitet de la cara i ho fa amb les dues mans indistintament.
  • El seus nous jocs preferits són jugar amb el nen del mirall panxa a terra i agafar-se els peus quan està estirat.
  • Ha aprés a agafar-se el xumet ell solet. Se'l treu amb molta habilitat i el babeja per tot arreu.
  • Li agrada agafar el biberó i beure'l sol.
  • Està a puntet d'aprendre a girar-se, però de moment és un cuquet que es doblega d'un costat a l'altre.
  • Li agrada molt que el facis saltar al llit com un conillet. Es torna boig de content.
  • Fins ara els sons que fa són ajoooos, eeeehhh, aaaaah i els fa sense moure els llavis i amb la boca mig oberta, doncs la novetat és que ara es fixa molt quan movem la boca al parlar i s'ha adonat que movem els llavis amunt i avall, doncs ell també ho fa! No emet cap so, però creiem que és el primer pas perquè aprengui a dir bababab o ñañañaña.(nota 5 mesos i 1 setmana: ja ha après a dir babababa, tatatata)
  • Estar assegut a la falda i picar a la taula el fa molt feliç. Cada vegada vol estar més incorporat i de vegades s'enfada i fa esforços per pujar el cap. Ell ha descobert que assegut es veu el mon molt millor .. o dret!
  • Li agrada dormir-se amb una manteta o nino a prop de la carona.
  • Li encanta caminar. Sí, sí això mateix. És el nen sense cul. Quan el vols asseure, ell de seguida fa força amb les cames per estar dret.

Coses que no li agraden

  • Continuem amb el tema de les samarretes. Ara ja tolera que li fiquem el cap, però les mànigues no hi ha manera de posar-les sense que plori o rondini. Intento comprar samarretes de cotó elàstic per fer la situació el menys traumàtica possible, però no hi ha manera.
  • Ara ja no li agrada que li renti les mans al matí i abans li encantava! Què curiós oi?

Coses a millorar

  • A la banyera encara no m'ha dedicat ni un somriure. Ja no està tan tens com al principi perquè des de que vam descobrir que li agradava molt el mànec de la dutxa, ara tot va molt millor, però no es pot dir que sigui la seva activitat preferida del dia.
  • Li continua costant dormir-se, especialment a la tarda. La part bona és que aquests dies ja no m'he de gronxar amb el nen amunt i avall del pis, sembla que va aprenent a dormir sense estar a braços.
  • El meu sac de patates, està a puntet de deixar de ser-ho, ho intueixo. 

8 comentaris:

Mirashka ha dit...

Que gran està!!! quina gràcia això de que busca teta a tot arreu! deu pensar, tu proba que igual surt alguna cosa! Ains quan us llegeixo m'entra molta nostàlgia! se que soc una pesada, però disfruta'l!!!!

Sol Solet ha dit...

Ostres que gran que deu està! Déu ni do el pes i la talla! Jijijiji...a la Marina també li encanta estar dreta, no para, tot el dia demana estar dreta jo només faig que repetir-li que abans s'ha de seure, però no em fa casa ;)

Anònim ha dit...

Felicitats!!! com creixen de ràpid!!

MamaModerna ha dit...

Mirashka, ara quan miro les fotos d'aquests 5 mesos al.lucino amb tots els canvia que ha fet, així que intento gaudir cada dia al màxim. Sóc una teta amb potes, hehehe.

Sol solet, el nen està enoooorme. Imagina't anar amb la bèstia tot el dia a braços. M'he esborrat del gimnàs perquè com veus, ja no el necessito.

Ester, gràcies guapa

onavis ha dit...

Felicitats per aquest cinc mesos!I sí, aprofita, que creixen molt ràpid!

MamaModerna ha dit...

Gràcies Onavis.

Esther ha dit...

Moltes felicitats!!!

MamaModerna ha dit...

Gràcies Esther