dilluns, 11 de juliol del 2011

Anem a Catalunya

Hola mares guapes, sóc el baby. Avui escriuré jo mateix perquè la meva mama encara s'està recuperant de la setmana que hem passat a Catalunya. Ella diu que necessitaria una altra setmana per recuperar-se d'aquests dies, però jo no l'entenc, perquè jo m'ho he passat d'allò més bé.

Està bé això de ser català. Fins ara els meus pares m'havien parlat de l'olor a mediterrani, de la lluminositat del carrer, del soroll del mar, de la sensació de la calor a la pell, però fins ara no ho havia pogut comprovar per mi mateix. També he vist com ells mengen unes coses ben diferents i tot i que jo només miro, ells semblen molt contents devorant plats. La mama gairebé plora d'alegria quan vam anar a fer unes tapes de croquetes, patates braves i pop a la gallega davant del mar.
Es veu que he anat en avió, però jo no em vaig assabentar gaire la veritat perquè tenia molta soneta, així que les vegades que em vaig despertar veia molta gent ben asseguda en unes cadires, tots bastant atapeïts i amb cara de pocs amics. Potser estaven enfadats perquè la senyora de megafonia no callava ni un moment? Es veu que volar amb ryanair té aquestes coses, que et van parlant cada 10 minuts perquè no t'avorreixis. Jo ja li deia que per mi podia callar, però no m'entenia, Potser la propera vegada hauré de fer com els altres nens de l'avió i manifestar-ho a "grito pelao" fent un solo de plors.

Aquesta setmana ha sigut molt divertida, tot el dia al cotxe amunt i avall i amb gent diferent que m'estima molt i em fan sentir com el rei de la casa. He vist als avis, a la iaia, a les dues besàvies, al tiet, a les tietes, a les cosinetes i als amics del papa i de la mama.

M'agrada molt dormir al pis de la costa Brava. Com encara sóc petit i no em moc gaire, he dormit en un llit a la pared i el papa a l'altre llit. La mama ha dormit en una altra habitació perquè deia que per primera vegada en cinc mesos volia dormir tota la nit seguida, així que si necessitava el xumet a mitja nit, el papa s'encarregava de posar-me'l i a mi ja m'estava bé perquè el papa també ho fa molt bé.

Un dia al matí la mama va venir de fer unes compres i portava la seva cara d'indignació amb el món (cara que ja vaig coneixent també) perquè es veu que al "mercadillo" gairebé no venien roba per nens. Per nena hi havia coses precioses de mil i un colors i de nen gairebé res. Hi havia parades que directament no venien roba de nen, només de nena. Inclús una senyora d'una parada li va dir que a les nenes se'ls hi canvia els modelets molt cops al dia i als nens no i que per això sempre hi ha més roba de nena que de nen. Us puc dir que sóc testimoni en primera persona que la meva mama sempre vol que vagi ben guapo i em canvia totes les vegades que calgui! Al final es va treure el disgust anant a un centre comercial i comprant a 3 botigues infantils diferents.

M'he quedat amb ganes de fer moltes coses, com banyar-me al mar o anar a la piscina, però com encara sóc molt petit els meus pares no ho veien clar i han preferir esperar una mica. Com ara ja tinc el passaport tornarem ben aviat i podré anar descobrint el meu país mica en mica, així que ja us aniré explicant.

Bababa, tatatata (fins aviat)

El baby

10 comentaris:

Esther ha dit...

Ooooh! Molt bona crònica :-)

Segur que els pares estan desitjant tornar a portar-te aquí per a que gaudeixis de l'entorn i coneguis bé el teu país.

Ah i totalment d'acord en que és injust que hi hagi tan poca robeta per a nen. Que també teniu dret a anar ben monos!

onavis ha dit...

Que bé!

i sí, tens raó. L'únic lloc on és més xula la roba de nen que la de nena és a l'H i M!

Sol Solet ha dit...

Ostres baby ja veig que t'ho has passat genia, que bé!! A la propera faràs un cabussó a la platjeta que t'agradarà molt i l'aigua ja estarà més calenteta!

Erna ha dit...

Hola amic,
Em dic Stella i tinc 6 mesos, dec tenir un 30% de catalana pero ja em va be fer una mica de barreja.
Veiga que les vacances a Catlunya han anat d´allo mes be, no tinguis por d´anar a la piscina jo ja fa un parell de mesos que hi vaig i es a l´aire lliure (a Islandia), la meva mare em diu que m´aniria be practicar una mica el meu catala.
Lets keep in touch :)

MamaModerna ha dit...

Ara parla la MamaModerna:

Esther, això de la roba per nens em té bastant mosca. L'altra dia li vaig comprar uns pantalons blancs de nena, li vaig treure el cinturó rosa i ja està. És que a sobre els pantalons d'estiu de nens els fan per sota el genoll i amb teixits molt gruixuts, pobrets no poden ni anar guapos ni anar fresquets, així que vaig passar de tot i li vaig comprar un de curtets de nena.

Onavis, discrepo amb el que dius. A mi m'agrada que els nens vagin vestits de nens no com si fossin petits adults i a H&M l'estil que predomina per a nens és el de minirockers, minipunkies, miniperroflautas. Suposo, que va a gustos com tot :-)

Sol solet, em vaig quedar amb les ganes de ficar-lo a l'aigua, però és que a la costa brava està bastant freda i ni jo em vaig banyar. Sóc molt fredolica i normalment el que primer faig és jugar a les pales una estona i així m'escalfo una mica abans d'entrar. Ara amb el baby com ja et pots imaginar, no hi ha gaires oportunitats de jugar a les pales, així que no ve gaire de gust banyar-te a les 7 de la tarda.

Hola Stella i mama de la Stella, benvingudes! Aneu a la piscina a Islandia? uuuuaaau! Això ens ho has d'explicar en un post :-)

Anònim ha dit...

M'ha encantat tot el que ens explica el baby :) Segur que aviat ens pot explicar moltes coses més, que anirà descobrint en properes visites a Catalunya.

Sol Solet ha dit...

Ei, enviem la teva adreça de correu a surtelsol@hotmail.com i així et podré enviar un mail amb lo de la panera dels tresors.

Esther ha dit...

La veritat és que sí que estan discriminats amb això del vestir. Entenc que les nenes tenen moltes més possibilitats de combinació perquè hi ha vestits, malles, mitges, faldilles... i els nens estan limitats als pantalons i ja està però coi! Això no vol dir que no puguin fer pantalons ben macos o camises i samarretes ben xules.

A mi però sí que m'agraden quan van vestits com a petits homes jeje! M'encanta la roba de l'H&M, la de l'Okaidi i moltes vegades aprofito ofertes a la web de la Kiabi.

A més últimament el que em fa molta gràcia és comprar roba igual pels dos bitxos je je je!

Mirashka ha dit...

Hola baby! som l'Erinn i la Maria i no ens extranya que la teva mama casi plores mab unes croquetes! a nosaltres ens encanten. En canvi, no fa massa vem estar a Anglaterra i no ens va agradar gaire el menjar... bueno, els gelats eren bons!

Ui, la dependenta aquesta del mercat no era massa espavilada... la nostra mama no ens canvia de roba cada dos per tres... de fet, si els pantalons no estan massa bruts, els hi fa una espolsada i els aprofita d'un dia per l'altre, que diu que està cansada de tan rentar roba.

A veure si el proper cop que véns ens podem conéixer, que així tu practiques català i nosaltres anglès (ja sabem dir butterfly!)

MamaModerna ha dit...

Sol solet, ja t'he enviat el correu. Gràcies

Ester, ja tenim ganes de tornar! És que una s'acostuma a la bona vida ben ràpid.

Esther, a mi m'agrada comprar al Baby Dior que hi ha a la diagonal. És broooma.

Mirashka, quines nenes més eixerides que tens. A la que et descuides et prenen l'ordinador i xerren pel bloc i tot, hehehe. En això que comenten les teves nenes del gelats, he pensat que el que val la pena de veritat aquí a Anglaterra són els pastissos, així que quan tingui una estona i em vingui la inspiració escriuré un bloc parlant del tema amb fotos i tot, of course!