dissabte, 23 de juliol del 2011

Pediatra

El baby ha tingut una visita amb el pediatra i en general tot ha anat molt bé. El nen està molt sa i es desenvolupa correctament. De totes maneres hi ha un parell de coses que hem de solucionar: es veu que això de que tregui una miqueta de menjar contínuament, ja no ho hauria de fer perquè ja té gairebé 6 mesos i les presses són més espaiades, així que per solucionar aquest reflux li hem de canviar la llet per una especial per aquests casos. El problema és que això li donarà restrenyiment i justament això no ens convé gens ni mica, perquè el nen ja fa unes setmanes que si jo no l'ajudo no hi ha manera. Ben aviat començarem a donar-li sòlids i espero que la fibra de les verdures li ajudi a millorar el tema

Aquesta ha sigut la primera vegada que un pediatra ha vist al baby. Sí, sí, la primera vegada i perquè he trobat un de privat! I vosaltres us pensàveu que la sanitat a Catalunya estava malament, oi? Doncs les coses a Anglaterra encara estan més fotudes!
En aquest país si el nen es posa malalt has d'anar al metge de capçalera, que s'ha convertit en un super metge que ho sap i ho solucionen tot. Només si el metge no ho pot solucionar, llavor et deriva al pediatra. Com veieu, un nen ha d'estar molt malament perquè l'acabi veient un pediatra. Després es pregunten perquè hi ha tans pares sempre a urgències ...

En aquest país tampoc es fan revisions mensuals als nens petits. Hi ha una a les 8 setmanes que l'ha fa el super metge de capçalera i fins l'any i mig et diu que no cal que tornis! Increïble, veritat?
El  que sí tenim són unes clíniques per a nens on el pots portar sempre que vulguis per pesar-lo i aclarir petits dubtes del dia a dia. El problema és que en aquestes clíniques no hi ha cap metge, tot són infermers amb uns estudis especials per a nens. Jo estic bastant emprenyada amb tots ells perquè sempre que hi he anat m'han donat consells de manual, sense gairebé ni mirar al baby i tenen tendència a contradir-se els uns amb els altres i per mi fent això ja perdent la poca professionalitat que els hi atorgava.

Davant d'aquest panorama he de dir que estic molt contenta d'haver trobat una pediatra privada a la zona que fa visites a domicilii i que si alguna vegada la necessito, sé que de seguida vindrà.

14 comentaris:

conxi ha dit...

Doncs vaja! Sí que estan bé per UK! Sort que "més val prevenir"! Si a mi em semblava poc una revisió al mes!!!Millor que no se n'assabentin els polítics d'aquí!!
Petonets!

Erna ha dit...

Ostres no tenia ni idea de que la situació a Anglaterra estigues aixi de fotuda...
Em fan molta rabia les tipiques infermeres que van amb el manual sota el bra+ com si els babys fossin maquines....
En fin, el món està canviant i molt, però cada cop anem a pitjor, has d´estar amb els ulls ben oberts.
Un petonettt

cira ha dit...

Molt interessant veure com són les coses per altres llocs. M'apunto a seguir-te!

MamaModerna ha dit...

Conxi, la cosa està fatal. El més trist és que les coses per Catalunya aviat agafaran aquest camí.

WIMBF, guapi tens un nom molt llarg, així que sinó ens informes d'un nick més curt em permeto la llibertat de dir-te WIMBF :-P
Ui aquestes infermeres jo ja les veig venir de lluny. El que em fa més ràbia és que com a mare pardilla, al principi els hi feia cas de tot el que deien i un dia vaig dir PROU que millor guiar-me pel meu cor i el sentit comú que MAI m'ha fallat fins ara :-)

Anna, gràcies per seguir-me. Les coses a Anglaterra són molt diferent. Gaudeixo de les coses bones però també hi ha coses no tan bones, com pots veure.

Sílvia ha dit...

Ostres! I nosaltres ens queixem de la sanitat aquí!! A mi les visites del pediatra per la pública ja em semblen poc, a UK hagués anat per privat de seguida. Aquí també m'he trobat els que et diuen les coses de manual sense ni mirar-se el nen. Una pediatra no es va aixecar ni de la cadira! Al meu CAP són mooolt millor les infermeres que els pediatres.

MamaModerna ha dit...

Silvia, jo també volia trobar pediatra de seguida, però no ha estat gens fàcil. Al final he trobat una senyora francesa encantadora que ha part de ser pediatra amb molts anys d'experiència, ha tingut 7 fills

onavis ha dit...

Doncs pel que veig aquí no ens podem queixar, de moment....
Jo els primers mesos de la petita quasi que anava cada setmana al CAP, entre visites al pediatre, a l'infermera, al grup de lactancia... i la veritat és que em va ajudar molt.
Entenc que si no ho tens ho trobis a faltar!

Ira ha dit...

Mare meva! Aquí fan masses revisions i allà massa poques... I les vacunes, on es posen i qui? Entren a la Seguretat Social?? És pura curiositat, eh?? Una abraçada!

Sol Solet ha dit...

Ostres! com està el panorama Sanitari a Anglaterra! Pel que tinc entès als anys 70-80 la sanitat anglesa era anomada la "corona" d'anglaterra pel lo bona que era i que Catalunya es va inspirar en el model anglès per crear la Sanitat Catalana, així que suposo que si es continua seguint el model anglès actual serà el que s'aplicarà a Catalunya!
Genial que el Baby estigui bé!!

Mirashka ha dit...

Déu n'hi do! per la feina he hagut de mirar les esperances de vida de diversos països, i dins d'Europa occidental la d'Anglaterra no és ni de bon tros de les més altes i em preguntava per què...

En el meu cas vaig tenir problemes tal CAP: el pediatra que teníem inicialment ens agradava molt, però no tenia plaça fixa, de manera que en 6 mesos vem conèixer 4 pediatres diferents. Com que volíem algú que fes un seguiment de les nenes (van néixer amb baix pes i els primers mesos les havien de control·lar molt) vem acabar optant per un pediatra de la mútua. Ara ja tenim pediatra definitiu al poble, però només dos dies per setmana, així que seguim amb el de la mútua. És a Barcelona, però tinc el telèfon de casa seva i el del mòbil i el puc trucar a qualsevol hora, que és un gran què!

MamaModerna ha dit...

Onavis, crec que és imprescindible trobar algú que et doni confiança. Jo al principi els hi donava un vot de confiança als metges de capçalera, infermers, llevadores etc. , però com em van fer parar boja i la seva professionalitat moltes vegades era dubtosa, doncs amb més motius necessitava trobar un pediatra. Ara estic una mica més tranquil.la.

Ira, sí, sí les vacunes entren a la seguretat social i les posa la infermera del CAP

Sol solet, tens raó que el model britànic va ser imitat per molts països però ja veus com està ara per ara. I no he comentat res de l'embaràs, però tampoc em va veure mai cap ginecòleg. Les visites les feia el metge de capçalera i la llevadora, però això és tema per un altre post....

Mirashka, l'esperança de vida és curta perquè aquesta gent tenen un gran problema amb el "drinking", encara que ningú en parli.
Al menys tens algú de confiança, encara que sigui a barcelona. Veig que a tu també et van fer parar boja al principi amb tants canvis i segur que tantes opinions diferents ...

Euphorbia ha dit...

Doncs tot apunta a que anem cap aquest camí de retallades i privatitzacións igual que al Regne unit, ja veurem on hem de dur els nens d'aquí a un temps. Al nostre CAP cada dia ens atenen pitjor i estic pensant si també haurem d'agafar una mútua.
Petons

Esther ha dit...

Ostres! M'has deixat ben parada amb això que no es miren els nens...

Nosaltres a principis d'any ja vam decidir que agafàvem una mútua perquè el CAP on anem cada dia va pitjor i a l'hospital on ens toca la cosa tampoc està millor així que vam fer un pensament.

Ara que em fa una ràbia pagar una mútua quan cada mes m'estan traient calers de la nòmina per a la seguretat social...

MamaModerna ha dit...

Euphorbia, jo també crec que anem cap aquest camí

ESther, doncs no vulguis saber el preu de la pediatra privada! hehehe. Ei, però ho pago de gust :-)