dilluns, 3 d’octubre del 2011

8 mesos

No volia marxar de vacances sense escriure la meva entrada mensual sobre el cumplemes del baby. Aquest mes ha sigut molt important perquè el baby ha descobert el que és la independència i l'autonomia per ell mateix. Ja feia bastants mesos que el nen demanava a crits que el que volia era caminar. Per ell això d'estar assegudet a la manta jugant no li entretenia més de 10 minuts diaris i quan l'agafaves pels braços per caminar s'hi podia estar 40 minuts investigant amunt i avall sense cansar-se. Han anat passant els mesos i finalment li he comprat el polèmic invent: les carrulles o caminador. Ja se que és un trasto que genera moltes opinions en quant a si és bo o no pels nens, però he de dir que en el nostre cas ha sigut de les millors coses que hem pogut comprar. Ell és feliç perseguint-me per casa i intentant obrir calaixos. Sempre li deixo coses a l'abast perquè es pensi que ha descobert alguna cosa important i quan ho fa, s'estira per agafar l'objecte i l'estudia una bona estona amb cara de nen pensador i finalment fa xisclets d'alegria.
L'altra gran canvi d'aquest mes és que ho mossega absolutament tot, mama inclosa.

Mides: 9940 grams i 73 cm

Habilitats i coses que li agraden
  • Caminar a les carrulles.
  • Obrir les portes dels armaris.
  • Posar-se panxa a terra tan bon punt es desperta.
  • Jugar amb el seu xumet. El baveja i mossega per tot arreu i li agrada molt jugar a posar-me'l a la boca, llavors me'l torna a treure i així s'hi està una bona estona.
  • Li agrada expressar-se " a grito pelao". Quan vol una cosa o li treus el que tingui a les mans, xiscla, crida i plora d'una manera molt molt forta.
  • Li hem comprat uns cubs de colors de diferents mides i quan li fem la torre amb les peces es torna boig i només vol llençar la torre. Com li agrada tan destroçar-ho ho faig servir d'al·licient perquè aprengui a gatejar. Fins ara només es desplaça cap enrere i quan veu la torre muntada fa molts esforços per anar endavant.
  • També juguem a posar-li un cub al cap i és molt divertir perquè el tio es queda quiet i mira cap a dalt perquè sap que té alguna cosa al cap. En fi, tonteries amb les que ens ho passem pipa.

Vocabulari
Va començar el mes amb una explosió de vocabulari del tipus mamama, papapa, iaiaiai, ijijijij, ejejeje, eie eie eie, però ara portem uns dies que no se perquè ja no diu res i només fa eeeeeeeee, que és el seu so preferit i també diu mamamam quan té gana o està a disgust.

Dents
Aquest mes no li ha sortit cap dent nova, continuem amb 4, però tinc la sensació que està a punt de fer una altra explosió de dents perquè torna a tenir les genives de dalt molt inflamades.

Alimentació
Aquest mes ha tastat el mango, el brocoli i el plàtan.
El baby ha començat a mastegar una mica mes i ja no s'empassa els trossos com abans gairebé sencers, així que cada dia li dono coses a trossos perquè mengi. El que ens va millor a nosaltres és que jo li agafi el menjar, així ell no mossega massa quantitat ni destrossa les coses.

9 comentaris:

Ira ha dit...

Felicitats per aquest 8 mesos!! Veig que està molt despert, és una etapa genial (comj totes ;) ) A mi personalment els caminadors no m'agraden, però tot són gustos. Una abraçada!

Sol Solet ha dit...

Nena, el baby està a tope!! però fas trampes amb això de deixar-li coses fent veure que és ell qui ho descobreix, jejeje!! jo faig igual!! i m'encanta la cara que posa!
També li volia comprar la torre de cubs i amb l'èxit que veig que té hi aniré demà mateix!!
FELICITATS!!!

MamaModerna ha dit...

Ira, gràcies. A mi abans tampoc m'agradaven els caminadors, però mira al baby li ha anat la mar de bé, així que ja els hi he perdut la por.

Sol solet, gràcies. Assegurat que la torre de cubs que compris tingui els números dibuixats al cul, que sinó és una ratllada fer les torres i en el meu cas, les he de fer ben de pressa perquè el baby a la que veu tres peces juntes ja vol posar les mans a sobre.

Euphorbia ha dit...

Moltes felicitats.
Jo també li posava cosetes a l'abast, especialment per que s'esforcés a desplaçar-se per agafar-ho. Què lluny ens queden a nosaltres aquests 8 mesets... ainx

Mireia ha dit...

Moltes felicitats! Ha veig que està ben espavilat! :)
El tema dels caminadors a mi tampoc em fan gaire gràcia, pero la cosa està en anar-se adaptant al que el nen necessita, i si a tu et va bé, doncs perfecte!
Que us ho passeu bé al viatge!
Una abraçada!

MamaModerna ha dit...

Euphorbia, gràcies. Intento fomentar la seva curiositat i m'encanta veure com reacciona i les cares que posa. Sí que et queda una mica lluny sí. Si crec que l'hereu és el nen més gran de totes les mames-catalanes-blocaires que conec.

MamaModerna ha dit...

Mireia, gràcies. Ja aniré explicant com va amb el caminador i sobre tot el que suposo que a totes ens amoïna del tema si el nen gatejarà o no gatejarà, si caminarà bé en un futur o no, si agafarà postures rares o no, si l'estic exposant a masses perills abans d'hora o no ... de moment el balanç és super positiu, el nen és feliç i ha deixat de rondinar inclús crec que ara juga a la manteta amb més ganes perquè ja té l'ansia de caminar coberta i llavors quan toca seure i relaxar-se ho fa de gust.

MamaModerna ha dit...

Euphorbia, rectifico és el segon nen més gran :-P

Erna ha dit...

Felicitats pels 8 mesos!!
Es cert que el caminadors generen molta polemica, jo el vaug provar a la petita Budda li feia molta por i el vem deixar.
Pero despres vaig llegir q per exemple a Canada esta prohibit...
Bueno guapiii on aneu de vacances??
muauauuauaa