dissabte, 22 d’octubre del 2011

Visita estratègica a la guarderia

Ahir havia d'anar a la guarderia a donar el dipòsit per assegurar la plaça i vaig ser eixerida i vaig anar a una hora que sabia que farien jocs. Va ser una visita estratègica en tota regla ja que volia veure que feien els nens a banda de menjar i dormir.
Em vaig reunir amb la directora i mentre ella arreglava la paperassa jo m'anava aixecant i anava traient el cap a la sala dels petits per veure que feien i al final la directora em va dir que si ens volíem quedar i entrar a jugar que ens podíem estar fins les 4, inclús em va demanar si el baby es volia quedar a sopar que tocava sopeta. ( A les 3.30 els hi donen el sopar! Així són els horaris anglesos pels bebès). Aquí la dona va guanyar molts punts.
Doncs al final vaig acceptar l'oferiment i em vaig colar a la classe 20 minuts. Quin morro que tinc.
Quan vaig entrar només 1 dels 9 nens estaven dormint i la resta estava jugant a diverses coses. Els més grandets estaven a la taula mirant un àlbum de fotos amb una monitora i suposo que jugaven a diferenciar objectes i animals i el grup dels que s'arrosseguen pel terra estaven a la catifa jugant amb una altra monitora i tenien una joguina amb un mirall enorme i sembla que s'ho passaven bé. La tercera monitora estava dreta prenent notes, ja que al final del dia es dona un full a cada pare on s'apunta el que els nens han menjat, quanta estona han dormit, els bolquers canviats i l'activitat del dia.
Ahir la classe estava al màxim d'ocupació que és 9 nens per aula i una monitora per cada 3 nens. ( es diu monitora, professora, cuidadora? ni idea).
En general he vist que els nens estan ben cuidats i passen l'estona entretinguts. Em va sorprendre molt que dormen a la mateixa classe i tot i haver xivarri no es desperten. Això al baby segur que li costa perquè ell està acostumat a dormir sense llum, amb musiqueta o silenci. Però ara que ho penso segur que tots els altres nens també dormien així fins que es van haver d'acostumar a la vida de la guarde, així que el baby segur que s'acaba adaptant també.
El baby va passar aquests 20 minuts assegut en una catifa bavejant les joguines que anava trobant i com era el nen nou, van venir els altres companys-bebès arrastrant-se com zombis a veure la novetat de la tarda. El van encerclar i tot i si em descuido segur que se'l cruspeixen!
Falta un mes per començar el període d'adaptació i fins llavors vull desconnectar del tema guarderia i sobre tot aparcar les angoixes per uns dies, però he de reconèixer que la visita estratègica d'ahir m'ha ajudat molt per treure'm dimoniets de sobre... a veure si també serveix per dormir una mica millor.

20 comentaris:

onavis ha dit...

Doncs té molt bona pinta, no?

Això de que sopen a les 3.30 em té ben intrigada!
A quina hora van a dotmir, aleshores? I a quina hora esmorzen, a les 4 del matí?
Que curiós!

MamaModerna ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
MamaModerna ha dit...

Onavis, em sembla que el que fan és: esmorzar 8.30
dinar 11.30
sopar 15.30
snack 17
Normalment a les 18 o 18.30 venen els pares a recollir els nens i a casa només li has de donar el biberó d'abans d'anar a dormir.
Jo també tinc preguntetes:
Com ho feu vosaltres? Quants nens hi ha per classe i quantes monitores?

MamaKoala ha dit...

Ala, doncs està súper bé, no? Segur que tot va genial!!!

M'has deixat alucinada, amb l'horari de sopar (a les 15:30 el meu berenava, i ja em semblava aviat...), i sobretot he alucinat amb els 9 nens amb 3 monitores!!! A la nostra guarde hi havien 8 nens amb una monitora... i un cop em va explicar que havia arribat a tenir 11, t'imagines??? Tenien noietes en pràctiques que venien a ajudar, però només unes hores, al matí que hi han més nens, i només una per classe...

Espero que amb el que has vist se't passi l'insomni (jo no l'he patit mai, sóc una marmota, però sí que sé el que és dormir poc i com estàs l'endemà...)

Un petó!!

MamaModerna ha dit...

MamaKoala, això és el normal a Catalunya? Vull dir, com ho feia la monitora quan havia de canviar bolquers? Qui vigilava als nens?
Els horaris anglesos són una mica diferents, ens haurem d'habituar.

MamaKoala ha dit...

Doncs no sé el que és normal en les públiques, el meu no va aconseguir plaça i va anar a una privada. A mí aquesta em va agradar pq podies anar a l'hora que volguessis de visita, en moltes no em van deixar entrar a les classes mentres hi havia nens, és a dir que directament les vaig descartar. Pel que sé, les públiques estan molt bé, hi ha menys nens per monitora.

Per canviar bolquers, ho feien en unes saletes dintre de la classe, però amb parets de vidre, de forma que sí que veien els nens. A mí em preocupava més com ho feien si plorava més d'un nen alhora (que els plors són contagiosos, comença un i ja tens a mitja classe!!), o a l'hora de dinar, com donar de menjar a tants nens alhora?

Consti que no estic descontenta amb la guarde, però sí que trobo que 8 nens per una senyoreta, encara que tingui ajuda algunes hores, són moltíssims...

MamaModerna ha dit...

MamaKoala, jo tampoc hagués escollit un guarde on jo no puc entrar a espiar quan vulgui.
L'estandard a Londres és 1 monitora per cada 3 nens i suposo que per això el preu és extremadament elevat. Moltes mares deixen de treballar de lo car que és i si la meva jefa no m'hagués donat la jornada reduïda de treballar 3 dies a la setmana, jo també hagués deixat la feina. Encara que el meu sou se'n vagi SENCER a pagar la guarde, només anirà 3 dies i els altres 4 podré estar amb ell. Es bo per mi, perquè jo segueixo sent persona treballadora i es bo per ell perquè es relaciona i aprèn anglès de ben petit.
No hi ha opcions de guarderies públiques, només a llocs molt marginats i són ben poques.

Buen ratito ha dit...

M'alegro que hagi anat be la visita i es començin a marxar les pors, aixó es important.
Veuràs com en 4 dies tot aixó esta passat i la nena ben contenta.

Euphorbia ha dit...

Pinta molt bé aquesta guarderia no?
Fas bé de no voler-te passar el mes donant-li voltes al tema.
Que vagi molt bé.

Sol Solet ha dit...

Carai això pinta la mar de bé!
Doncs si que menjen els nens anglesos, t'exlico el nostre horari:
esmorzar 8.30
Dinar 13.30
Berenar 17
Palito a la tarda si el vol
Sopar a les 20.15

La Marina va a una llar concertada i són 8 nens per una mestra i mitja això per P-0

Si la llar d'infants és de l'ajuntamenat és una mestra per 8 nens i si és de la generalitat és una mestraper 6 nens.

MamaModerna ha dit...

Noe, gràcies. Segur que sí.

Euphorbia, pinta molt bé i a més està al costat mateix de casa.

Sol solet, el sopar també li donen a la guarde? A quina hora arribeu a casa cada dia? Al final veig que tan a Londres com a Catalunya són 3 àpats forts i un snack ( berenar) el que donen a les guardes. Diferents horaris però mateix menjar.
Ostres veig que la tendència és deixar a les feres amb només una mestra! Que valenta aquesta mestra, deu acabar el dia esgotada.

Anònim ha dit...

Molt bona pinta aquesta guarde!! Me'n alegro que sortíssis contenta amb la visita i així més tranqil.la.

Això de una mestra per cada tres nens és impensable! no puc parlar de P-0 perquè els meus han començat la seva vida acadèmica a P-2, però vaja... Que 3 nens només no hi ha, n'hi ha més segur!!

I a les 15:30 sopen??? Uffff!! Aquí els donem el berenar sobre les 16:30!! jeje
I de sopar res, tos els bebès i nens sopen a casa, a quarts de vuit, o les vuit, inclús a quarts de nou.

Irina ha dit...

Sembla que esta forc,a be! Espero sue us vagi molt be.
Jo no vaig haver de portar la meva fins quasi els dos anys, i nomes hi va dos dies a la setmana, per relacionar-se amb altres nens.
Els primers dies ens va costar moltissim deixar-la, arribavem a casa i no sabiem que fer sense ella!
Pero quan veiem que plorava perque no volia marxar d'alla, ja estavem mes calmats al saber que s'ho passa de conya. Es clar que no es el mateix un nen de dos que un de mesos...

Quant els horaris, els irlandesos son mes o menys igual. Esmorzar a les 8.30, snack a les 10, dinar a les 12, (migdiada d'1 a 3) i "tea" a les 4.
Nosaltres la deixem cap a les 10am i l'anem a recollir entre 4.30 i 5 i cap a les 6.30 - 7 sopem a casa.

MagArt Studio ha dit...

Enhorabona!!!!! desitjo que el petit estigui molt a gust. Això dels horaris realment és ben bé sorprenent. Tal i com diuen altres, quan aquí estan berenant, allà estan sopant!

Mirashka ha dit...

Noia que bé! ben feta aquesta visita je je je. A mi també m'ha intrigat aquest sopar tan matiner... Les meves a la llar (municipal) eren 8 nens i dues mestres al grup de menys d'un any i entre 12 i 14 a les classes de 2 i 3 anys (estaven barrejats) amb una mestra i una a ajudant cada classe.

Mireia ha dit...

Ostres, molt bé per la visita! El tema del sopar m'ha deixat alucinada...ostres! Jo ja critico que aqui dinin a les 12 perquè ho trobo súper d'hora! :)
Aquí al poble són uns 17 nens de 0 a 3 anys amb 3 monitores. Separen els de 2 i 3 en un grup diferent i els altres, tots junts! Però està molt bé, nosaltres ens plantejarem dur-lo a partir de l'any (al febrer) un parell o tres d'horetes al dia per poder fer coses (compra, neteja, "arreglos" varis per casa...) que ara no tenim temps de res!! :)

Esther ha dit...

Ei! Crec que faràs bé no capficant-te tant perquè costa separar-se del nen però tampoc el portes al "matadero" dona :-P

Això del sopar sí que és ben curiós si... A les 15:30h en Biel està fent migdiada perquè a les 16:00 berena.

Tenir una monitora per cada 3 nens ja t'asseguro jo que és tot un luxe. Jo he treballat en escola bressol privada i tenia 12 bebès per a mi soleta. A les hores de dinar i fer canvis venia l'auxiliar però la resta del dia sola i és cansat però te'n surts, eh?

Això de poder tafanejar pels vidres està bé però no abusis perquè si el nen et veu allà massa patirà. Els nens que pitjor ho passen a l'escola bressol o a l'escola són els que els pares allarguen els acomiadaments, tornen mil vegades després de marxar o els deixen amb mala cara. La seguretat li has de donar tu encara que ho estiguis passant fatal :-)

onavis ha dit...

Ep! Faig tard a contestar les preguntes que feies!

Del temà menjades a la nostra guarde, a la meva, que és municipal fan:

10.00 un esmorzar lleuger

12.00 dinar

16.00 berenar

I del tema cuidadores, l'any passat que no hi havai crisi i feia P1: 2 monitores per 16 nens.

Aquest any, a P2 i amb crisi: 1 monitora, 16 nens.

A P0 no la vaig portar, però és 1 monitora per 8 nens.

Per tant que lo que teniu aquí està suuuuuuper bé!

MamaModerna ha dit...

Ester, gràcies. He parlat amb la meva veïna que també porta a la peque a la mateixa guarde i m'ha dit que ella va demanar que canviessin l'ordre del sopar i l'snack, i així queda més equilibrat: snack a les 15 i sopar a les 17. Em sembla que jo també ho demanaré això.

Irina, gràcies. Ostres la nena plorava perquè no volia marxar! Us ha sortit una nena super sociable. hehehe. A la nostra guarde el sopar també li diuen "tea time" i és un sopar en tota regla. Què bé que pugueu compaginar tan bé els horaris i la pugueu deixar-la tard i recollir-la d'hora.

MagArtStudio, gràcies. He estat indagant i es veu que es pot demanar que canviïn l'ordre de l'snack, i així quedà més equilibrat: snack a les 15 i sopar a les 17. Em sembla que jo també ho demanaré això.

Mirashka, gràcies. Veig que les llars municipals estan una mica millor que les privades.

Mireia, jo també em volia esperar a l'any, però mira ha sortit una plaça abans i l'hem dàprofitar, perquè de veritat que va ser un miracle que ens la donessin a nosaltres.

Esther, prenc nota de tots els teus consells. Moltes gràcies guapi. Quan arribi el moment ho faré el millor que pugui i sobre tot si vaig a espiar a mig matí intentaré que no em vegi ( tot i que jo me'l menjaria a petons).

Onavis, sí, sí ara veig que tinc sort que a Londres hi hagi tantes cuidadores per classe, però clar això també fa que el preu sigui moooooooooolt car.

Sol Solet ha dit...

Ei! la Marina va a la llar de 9 a 13h i ja està! jejeje. I com que dorm 1h al matí és un "visto i no visto"