diumenge, 27 de maig del 2012

16 mesos

El baby s'està convertit mica en mica en el nen que serà. Des de que ha començat a caminar ( no fa gaire) que ha fet una explosió i cada dia ens ensenya la seva personalitat, gustos i preferències. Jo estic gaudint molt aquesta etapa, el baby ja no rondina tant com en l'etapa de bebè i fa que jo no hagi d'anar amb cara d'histèrica-estressada tot el dia.
Per alguna raó que no acabo d'entendre, em costa molt definir la personalitat del baby, però per el que m'expliquen les meves mama-amigues, totes coincideixen en que el baby és molt bon nen perquè el veuen un nen molt tranquil, perquè encara no s'escapa corrent pel parc ( temps al temps), perquè es queda adormit al cotxet sense rondinar, perquè dona gust veure'l menjar tan i tan bé i perquè és molt sociable i sempre té un somriure per tothom. Tot això és ben veritat, així que sembla que el baby s'està convertint en un nen encantador :-)

Mides: 11,500 quilos i 82 o 83 centímetres
(Sí, també s'està convertint en un gegant de nen.)

Coses que li agraden i noves habilitats
  • Li agrada caminar per tot arreu, portar-te les coses i canviar-les de lloc. Així que ara és molt normal trobar joguines i roba dins de la banyera i llibres i gots de l'aigua dins de la rentadora.
  • Passar les pàgines dels llibres encara l'entreté bastant, de tant en tan es fixa en alguna pàgina i els hi fa petons. La primera vegada que li va fer un petó a una foto d'una revista, vaig anar tota emocionada per veure a qui li havia donat i amb horror vaig descobrir que era el Boris Jhonson, l'alcalde de Londres, glups.
  • Té obsessió pels gronxadors i per la porta d'entrada al parc.
  • Ha aprés a ajupir-se i a aixecar-se sense ajuda de cap moble i es passa el dia provant la seva nova habilitat. Li encant seure a sobre de la meva panxa i botar ( deu ser perquè està toveta :-/)
  • Ha descobert els troncs i les flors del parc. També mira i senyala els avions que veiem des de parc.
  • Li agrada fer-nos pessigolles al coll.
  • Està comemçant a diferenciar i senyalar les parts del seu cos. Sap perfectament on és el melic i els peus i amb una mica d'ajuda també ensenya les mans, els cabells, les orelles i el nas.
  • Anem superant els fàstics, però molt poc a poc. La gespa del parc li fa fàstic, embrutar-se les mans de sorra li fa fàstic, tocar coses estranyes li fa fàstic... hehehe, m'ha sortit molt fi el baby!
  • Li agrada molt banyar-se! Qui ens ho havia de dir, després de 14 mesos de pànic a l'aigua. Doncs ara gairebé que es treu ell la roba i si pogués es ficaria sol i tot.
  • Sap menjar solet amb la cullera. Aquí he de reconèixer que tot i que sap fer-ho, jo no sempre li deixo fer, perquè té tendència a marranejar el menjar i al final sempre agafa una rabieta quan s'ha acabat el plat i li demano que em doni la cullera i el plat. No vol. Ell voldria quedar-se tot el dia marranejant un plat buit i una cullera enganxosa.
  • Quan li dic que digui adéu, sempre llença petons, més moooooono.
  • És el rei del joc "ralet ralet paga un dineret"
  • Sempre està apunt perquè li renti les dents i quan ho faig posa cara com si la mam li estigués fent alguna cosa molt important.
  • Està començant a ballar quan sent música.


Vocabulari

Fent servir el positivisme que em caracteritza diré que el baby sap dir mama i papa per cridar-nos. No és clar clar del tot, perquè mai ens ha senyalat i a dit explícitament mama i papa, tampoc és que digui mama gaire sovint ( més aviat es passa el dia dient papapapapapa), però com alguna vegada se li ha escapat un mama davant meu i algun papa davant del meu home, doncs he decidit donar per vàlid el mama i el papa :-P
A part d'això, estic molt contenta de dir que el baby ja té una paraula en el seu vocabulari. Una paraula que fa servir a consciència i significat i és la paraula "té". Quan ens vol donar una cosa a la mà sempre diu "té". Ja tenim la primera paraula, iiiupi!

Dents

El baby té 8 dents, 4 queixals i 3 ullals.

Alimentació
El baby menja molt i no perdona res, pobre de mi que se m'oblidi la fruita de postre o que pobre de mi que el baby faci una migdiada una mica més llarga del normal i mengi més tard. Llavors es desperta histèric plorant mort de gana i a sobre em mira amb cara d'enfadat com si fos culpa meva que ell s'ha quedat dormit!
Ara està començant a mastegar les coses, així que una altra cosa que anem superant :-)

6 comentaris:

Mamaaaaine ha dit...

Jo vaig respirar tranquil·la quan la petita va començar a caminar. Per fi es podia moure lliurement i no dependre de nosaltres per obtenir allò que volia. M'alegro molt que tinguis un Baby seductor ;-)

cira ha dit...

Per mi també va ser un gran moment quan va començar a caminar. Mira, la meva primera paraula també va ser té! . La de la meva nena..aua (aigua).

onavis ha dit...

Tens un nen molt gran!!
I aprofita ara que tens un nen "bonet", mai se sap quan durarà!!

Esther ha dit...

Estic amb l'Onavis. Aprofita el bon nen! je je je! Felicitats pel noiet :-)

Mireia ha dit...

Felicitats! Ara que camina si que serà un no parar! :)
La primera paraula del Guerau va ser "agut" (ha caigut)! I clar, anava acompanyada d'un objecte a terra...!
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Això del caminar és, en principi, un pes que et treus del damunt (sobretot per l'esquena) Però ull!!! nómes EN PRINCIPI!! ara cal anar al darrera perquè no en faci alguna ;) jejeje