dimecres, 22 de maig del 2013

23andMe, test genètic


He comprat per internet un parell de kits per fer-nos el meu marit i jo uns tests genètics. Amb els resultats d’aquest tests sabrem els riscos que tenim de contraure malalties, el gens dels que som portadors i que poden passar als nostre fill, les caracteristiques personals de cadascú i el mapa ancestral dels nostres avantpassats que ens permetrà descobrir d’on venim.
Personalment, estic molt il·lusionada amb aquest test (potser una mica massa) i em sento molt afortunada de pertànyer a una generació que pot tenir accés a aquest tipus d’informació. Penso que la medicina preventiva hauria de ser la manera d’enfocar la nostra salut i tenir accés al meu adn farà que em pugui conèixer molt millor i entengui perquè soc com soc.
Aquest test no es per a tothom i entenc que estem obrint una porta desconeguda que pot canviar la nostra societat i la manera en la que ens relacionem. Com sempre, amb el temps veurem cap on evoluciona tot plegat.
He decidit compartir el procés amb vosaltres, des de el moment que arribi el kit fins als resultats. Evidentment mantindré bona part dels resultats en la meva intimitat, però vull donar la meva opinió del procés, ja que la major part d’informació d’aquest tema esta en angles i penso que pot ser d’utilitat deixar testimoni d’una catalana començant una aventura com aquesta.
Si voleu saber mes coses sobre el projecte, aquí us deixo un link d'una conferència que va donar una de les fundadores de l'empresa 23andMe, Anne Wojcicki.

6 comentaris:

onavis ha dit...

Doncs em sembla super interessant i m'agradarà molt saber com et va tot el procès!
Ja ens diràs!!

Caminem plegats ha dit...

Ostras , és molt interessant però , per altra banda quina por ...
ja ens explicaràs , estic força encuriosida

Esther ha dit...

Ostres sí, explica!

cira ha dit...

A mi aquestes coses em fan iuiu...segur que aprendrem molt llegin-te i potser se'ns treuen pors

Sol Solet ha dit...

Carai, has obert un bon debat amb aquest tema! M'agradarà saber com va tot el procés i com ho aneu visquent.

Mirashka ha dit...

Ho trobo molt interessant i tinc ganes de saber com va, però jo no se si podria. Buf... quin dilema!