dimecres, 4 de desembre del 2013

Llibres llegits 2013

Aquest son els libres que he llegit aquest any. Aquí la Llista de l’any passat.
Victus, Albert Sánchez Pinyol
El PrincipitoAntoine de Saint-Exupery
Lo inevitable del amor, Nuria Roca
The Night Circus, Erin Morgenstern
Before I go to sleep, S. J. Watson
Panteón, Carlos Sisi
En el país de la nube blanca, Sarah Lark
Canción de maories, Sarah Lark
S. , J.J Abrams + Doug Dorst

Si he de fer un ranking dels llibres que m’han agradat mes, curiosament  han sigut els 3 llibres que he llegit en angles i de veritat recomano que llegiu aquests llibres tan aviat trobeu l’edico espanyol o català perquè els 3 llibres son absolutament al·lucinants!
Son tan al·lucinants que mira, ara em ve de gust parlar una mica d’ells:
The Night Circus: es un llibre on tot es possible, un llibre màgic que recorda una mica a la màgia que hi ha al llibre IQ84 de Haruki Murakami. Una historia de dos personatges que fa molt de temps que juguen a un joc, un joc on cadascú ha d’entrenar un nen amb habilitats “especials” perquè un dia competeixin entre ells. Els aprenents , un nen i una nena, no entén el joc, no es coneixen entre ells i van creixent i van fent a seva vida sabent que un dia hauran de començar aquest joc tan peculiar..
Before I go to Sleep: lectura fàcil que et fa sentir com si estiguessis en mig d’una peli frenètica de misteri. La protagonista es una dona que s’aixeca cada dia sense recordar res de la seva vida i decideix escriure un diari per esbrinar qui es. EL lector es va assabentant de la historia a la vegada que la protagonista, el que fa que t’enganxi des del primer moment.
S.: Aquest ha sigut el meu descobriment de l’any. Recordeu aquest títol perquè serà “el gran bombazo” de seguida que el tradueixin! Perquè? Doncs be, us explico. El productor J.J Abrams, creador de series com Alias, Lost, Fringe, va dir fa uns mesos que el seu proper projecte seria fer un llibre perquè volia crear un concepte nou de lectura, una nova experiència en la que s’asaboris la lectura d’un llibre en edició paper i frenar la tendència dels llibres electrònics. Des de el primer moment vaig estar molt encuriosida. Doncs be, va contactar l’escriptor Doug Dorst i junts van crear el llibre S.
Encara no l’he acabat de llegir, vaig tot just per la meitat, però puc dir del cert que mes que un llibre es tota una aventura. El que fa aquest llibre sigui tan especial es que a part de la historia principal hi ha una historia secundaria escrita als marges del llibre. Un llibre on entre les fulles hi ha fotos, postals, cartes, inclús un tovalló  amb un mapa! Un llibre cuidat fins a l’ultim detall i que fins i tot fa una olor especial.
Realment  puc veure el futur de llibres de paper anant cap aquesta direcció..
Hi ha un altre llibre de temàtica molt diferent que també esta escrit amb aquest format interactiu, es diu ”La Casa de Hojas”. El coneixeu? Me l’he demanat aquest nadal  J

3 comentaris:

cira ha dit...

Gràcies per avançar-nos novetats! Quina curiositat això del llibre "interactiu de paper"! :)

onavis ha dit...

Molt interessants les novetats!!! A veure si m‘animo, ja que tambe estic molt lectora [es el que te anar a treballar amb transport public!].
El d S. caurà segur!!!

Libros de viaje ha dit...

El principito nunca pasa de moda, es de los mejores libros para aprender educando a los niños. Además también es muy recomendable para los adultos.