dimecres, 1 de juny del 2011

Vacunes SÍ

Quan estava embarassada pensava quin tipus de mare volia ser i el tema de les vacunes em tenia molt confosa. Crec que als de la nostre generació ens han posat totes les vacunes que tocaven però ara hi ha com una nova tendència a qüestionar molt més als professionals de la salut i la necessitat de vacunar. Inclús va haver un moment que em semblava que seria millor mare si no vacunava al baby o m'informava d'una forma exhaustiva de quines sí i quines no. Al final, posant una mica de seny, vaig veure que per molt que m'informés mai entendria la complexitat del món de les vacunes, el seus estudis, els efectes, etc. i que si el meu flll agafava alguna cosa per no estar vacunat com corresponia, jo tampoc li sabria explicar un dia el perquè d'aquella decisió d'una forma lògica, sense començar la frase amb un " fill, quan tu erets petit hi havia una monja mig boja que es va relevar contra totes les farmacèutiques del món i ens va fer pensar a tots que les vacunes eren un verí de satanàs que ens injectaven amb l' únic propòsit de fer diners"

Aquí va el link dels videos de la monja en qüestió, per si voleu riure una mica
http://www.youtube.com/watch?v=vrc7E8jOAwM

Al final el que em va acabar de convèncer de vacunar al baby i treure'm tots els neguits de sobre van ser una sèrie d'articles que va publicar el doctor en biologia i investigador del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona, Daniel Closa.

En el meu post d'avui m'agradaria animar a tothom a que llegís aquests articles ja que estan explicats d'una manera molt senzilla i coherent. A mi em van ajudar molt a veure les coses clares una altra vegada.


http://ciencia.ara.cat/centpeus/2010/12/13/va-de-vacunes 
http://ciencia.ara.cat/centpeus/2010/12/14/que-fa-una-vacuna/ 
http://ciencia.ara.cat/centpeus/2010/12/15/vacunes-i-poblacions/ 
http://ciencia.ara.cat/centpeus/2010/12/16/vacunes-autisme-timerosal-i-altres-2  
http://ciencia.ara.cat/centpeus/2010/12/17/vacunes-algunes-reflexions-finals/

10 comentaris:

Esther ha dit...

Veus¿? Això sempre ho he tingut molt clar! Sóc molt pro-vacunes i de fet li poso fins i tot les optatives.

Exagero? Potser sí però si puc ajudar a atenuar símptomes d'una malaltia com és el cas de la Varicel·la doncs ho faig i si es posen malalts que mai pugui pensar que és per no haver-li posat aquesta vacuna o l'altra.

És que sóc molt de "más vale prevenir que curar"...

MamaModerna ha dit...

I lo malamament que ho passem nosaltres quan sabem que vindrà la punxadeta. Pobrets. Ens fa més mal a nosaltres que a ells.

Anònim ha dit...

Jo també sóc pro-vacuna total.

MamaModerna ha dit...

Hola Ester, jo ara també estic bastant convençuda.

Mirashka ha dit...

Jo també soc pro-vacunes. Jo és que soc de ciències i no me'n puc deslliurar ni per això! Ara en sèrio, crec que les vacunes són un dels grans avenços del segle XX i és increïble l'efecte que han tingut sobre el desenvolupament de les poblacions.

Si que en el cas de la grip A el tema es va dur a extrems innecessaris: una malaltia amb una incidència molt baixa (tot i que alguns casos van ser molt virulents), una vacuna no prou testada... però d'aquí a deixar de vacunar la canalla!

Per cert, tens tota la raó, el blog de'n Daniel Closa està molt bé!!! és un crack explicant ciència!!!

Ah, i demà vinc cap a la teva terra (bé, cap a la terra on ets ara): anem a un casament a Cornwall!

onavis ha dit...

Sí, jo opino igual. A més crec que és una irresponsabilitat no vavunar els fills per les creençes dels pares, en tot cas que no es vacunin ells!

Sílvia ha dit...

Jo també crec que s'han de posar vacunes. No acabo d'entendre els qui no ho fan, crec que la seva eficàcia està prou demostrada i certificada com per dubtar-ne, però cadascú sabrà el què fa. Els anti-vacunes diuen que els seus fills no han agafat res, però crec que potser no han agafat res perquè toooota la resta està vacunat, per tant la malaltia no els arriba. De fet, quan la infermera em va començar a parlar de vacunes em va preguntar si n'hi posaríem i això em va sorprendre molt, no sabia que fos una cosa "voluntària" i que hi ha gent que no en posa; a mi ni se m'havia passat pel cap.

MamaModerna ha dit...

Mirashka si la boda és d'anglessos no esperis menjar tan bé com a una boda catalana. T'animaràs a anar amb barret? hihihi. Espero la crònica del event al teu blog. Passa-t'ho molt bé guapa.

Onavis, Silvia, estic d'acord amb el vostre punt de vista. A mi em va passar que com era una cosa on jo podia escollir no fer-la, llavors és quan em van venir tots els dubtes.

sivi ha dit...

Jo estic a favor de posar vacunes.
He estat en contacte amb molts infants, i he vist lo malament que ho passen si agafen segons quines malalties, i com poden acavar si la malaltia guanya part de la batalla.
Tinc un company que per culpa d'una meningitis, va quedar amb una lleu discapacitat mental, i un nen va estar molt a prop de morir per culpa d'una tos ferina.
A la meva generació les vacunes es posaven, si o si, i tots estem mes o menys sans,no? docns jo no ho vaig dubtar ni un moment.
La meva filla les portatrà totes, optatives incloses.

MamaModerna ha dit...

Ostres Sivi quin mal rotllo haver viscut aquestes coses d'a prop.