dimecres, 3 d’agost del 2011

6 mesos

El baby ja té 6 mesos i està deixant de ser un bebè per començar a ser un "mininen" amb molta curiositat per tot allò que l'envolta.
Els grans canvis d'aquest últim mes s'han produït quan li faltava ben poc per fer els sis mesos. Ha après a seure i juga una bona estona en aquesta postura sempre que tingui coixins al voltant per anar descansant, ha après a girar-se ell sol d'un costat i ha començat a tastar el menjar. Grans canvis pel baby i per la MamaModerna que ja ha començat a entrenar el tercer ull, no fos cas que al nen li doni per fer salts mortals abans d'hora i ha escalfar-se el cap cada dia amb la pregunta " i avui que li dono de menjar al nen?".

Mides: 9050 grams i 71 cm. Com veieu ja no necessito anar al gimnàs per estar en forma.

Noves habilitats i coses que li agraden
  • Xuclar la barbeta de la mama. Tant és el seu nou vici que he deixat de posar-me crema hidratant a la barbeta. Em poso per tota la car menys allà. Així que quan sigui velleta la meva cara serà tot un quadro .. tot ben llis sense arrugues i una barbeta que penjarà a l'estil gos Shar Pei. 
  • Un altre nou vici és deixar caure les coses de la mà. Què divertit! Em passo el dia ajupida recollint-li la mateixa cosa 20 vegades.
  • Estar panxa a terra ha deixat de ser una agonia que la mama li obligava a fer cada dia una estoneta, per això de reforçar els músculs i bla bla bla i ara és una activitat que li agrada. S'hi pot estar 10 minuts en aquesta posició jugant amb varis ninos i es mou una miqueta. Sí, sí, va girant sobre la seva panxa i acaba amb la cara on tenia els peus. 
  • Li agrada seure a la seva cadira alta, encara que no sigui per menjar. Està allà a dalt jugant amb alguna cosa el relaxa molt.
  • Li encanten les fulles verdes dels arbres. Quan anem al parc procuro sempre posar-me sota un bon arbre i ell és feliç veient les fulles com es mouen.
  • En general qualsevol cosa que fem fora de casa li agrada molt. 
  • Jugar assegut amb la seva nova joguina de bebè gran: un triangle de colors d'un pam d'alçada ple de botons i coses per tocar.
  • Fa xiclets d'alegria quan camina tan pel terra com per l'aire. Crec que és de les coses que més satisfacció li dona.
  • Té nous amics apart de l'amic del mirall clar. Una nena mig italiana i mig francesa, una nena mig espanyola mig mauriciana, i un nen belga. Això vol dir que la MamaModerna també té noves amigüites per petar la xerrada de tan en tant.
Dents


Li ha sortit la seva primera dent quan tenia 6 mesos i 3 dies. És la de baix a la dreta.

Alimentació


El baby ja ha tastat el carbassó, la carbassa, el moniato, la mongeta verda i la poma al vapor. De moment s'ho menja tot però de vegades ho fa sense pena ni glòria. Suposo que això de descobrir el plaer de menjar requereix d'una mica més de temps. Jo ja li vaig agafant el truco a com cuinar els aliments, ja que al principi era un desastre. Si cuinava massa els aliments se li desfeien a les mans i s'enfadava perquè no els podia agafar i si el deixava massa crus, llavors per molt que rossegava no desfeia res i perdia interès en el menjar. Ha millorat molt les seves habilitats. Quan li dono un tros que te pell o té part més dura perquè ho pugui agafar millor, ara ja sap per on ha de xuclar i mastegar per treure la "xixa" i deixa els trossos ben pelats, mai millor dit. També m'he adonat que fa les caques molt millor, ja que estàvem passant una època de molt restrenyiment. Ara la fa més fàcilment i sempre trobo sorpreses segons el que hagi menjat. hehehe.

En general estic contenta, portem uns dies molt bons en els que sembla que el baby i jo estem en sintonia i els dies es fan més agradables. Al final del dia estic igualment destrossadeta, però em noto de bon humor perquè ell està content, alegre i si plora una mica, de seguida se li passa. Toquem fusta que es quedi així d'angelet almenys fins el dia que vulgui marxar de casa.

11 comentaris:

onavis ha dit...

entre el que pesa i les vegades que has de recollir coses del terra tens la teva sessió particular de gimnàs!
No ens podme queixar, els nostres nens col.laboren en que tinguem la figura perfecta!

Sol Solet ha dit...

FELICITATS!!! està moooolllltttt gran!! A la Marina tb li encanten les fulles dels arbres, es queda encantada!

Mirashka ha dit...

ja ja ja ja que bo lo del Sharpei!!!!!!! m'encanta la diversitat dels amics! avorrits no ho debeu estar gens! I si, ja pots donar per fet que serà així d'angelet fins que marxi de casa... ;P

MamaModerna ha dit...

Onavis, quins nens més considerats que tenim.

Sol solet, gràcies. Està enorme! Els nostres petits els hi agrada molt la natura.

Mirashka, és el que té viure a Londres que coneixes gent de tota arreu, el que és difícil és fer amics de veritat que siguin anglesos.

Erna ha dit...

Ostres 9kg??? esta gegant no???
Felicitats pels 6 meses, que rapid que pasa el temps... sniffff

MamaModerna ha dit...

Erna, sí és un nen enorme i jo que no arribo al metre seixanta, ja gairebé no se'm veu! A sortit al seu pare, que també és un gegant.

Anònim ha dit...

Felicitats pels 6 mesos! Si, aquest nen és molt gran :) m'agrada saber que el baby ha fet nous amics (i en conseqüència la mami)

Ana ha dit...

Hola!! quería pedirte un favor!!

Podrias cambir mi dirección del blog de la columna de blogs que sigues para recibir mis actualizaciones? la nueva dirección es www.creciendocondavid.com.

Otra cosa, eres seguidora del blog, verdad? tambien por facebook o twitter? es una condición para participar.

Un abrazo y suerte!!

M

MamaModerna ha dit...

Ester, gràcies. Estic contenta perquè mica en mica vaig fent un nou cercle d'amistats-mamis.

Ana, sí ya me he dado cuenta del cambio de blog.
Supongo que me quedo fuera dels sorteo porque no uso mi facebook para seguir los blogs :-(

Sandra Duran ha dit...

Hola Mamamoderna,
Gràcies pel comentari i els ànims.

Sandra

MamaModerna ha dit...

Sandra, per això estem guapa!